We houden van dieren, de natuur en wonen in een mooie landelijke woning met twee woongedeelten, er is genoeg ruimte voor iedereen. Alle kinderen hebben een eigen slaapkamer, er zijn 2 badkamers en er zijn 4 wc's. Ons gezinshuis biedt vier plaatsen voor gezinshuiskinderen. De leeftijden van de kinderen binnen het gezin variëren van 9 – 20 jaar.

Jistrum ligt op korte afstand van de dorpen Buitenpost, Burgum en Surhuisterveen waar zowel winkels, supermarkten als het voortgezet onderwijs aanwezig is. Openbaar vervoer is op loopafstand. In het dorp Jistrum worden er regelmatig activiteiten georganiseerd.  

Als zelfstandige zorgondernemer dragen wij zorg voor gezinshuiskinderen door verzorging, opvoeding en coaching volgens de behandellijn. Ons opvoedingsklimaat kenmerkt zich door een duidelijke maar flexibele basisstructuur, een grote betrokkenheid, met een open, actief en ondernemend karakter.

We hechten veel waarde aan de contacten onderling als met de biologische ouders en het systeem rondom het kind. 

Kinderen hebben bij ons inspraak, we werken naast individuele doelen ook aan  gezamenlijke doelen. Dit doen we op basis van empowerment en de intrinsieke motivatie waarbij we coachen en gebruik maken van de 3 basisbehoeften.

- Succes ervaren in Autonomie; het gevoel dat iemand zijn eigen keuzes kan maken, gebaseerd op zijn idealen en eigen kunnen, maar anderzijds niet aan zijn lot wordt over gelaten.

- Verbinding; het gevoel dat iemand waardevolle relaties heeft, waar hij op terug kan vallen zonder dat hij zich verstikt voelt.

- Competentie; het gevoel dat iemand activiteiten verricht die uitdagend zijn, maar die wel aansluiten bij zijn kennis of kunde

Waarom sensitief opvoeden belangrijk is

Bij ons staat sensitief opvoeden centraal, omdat we geloven dat dit de basis vormt voor een gezonde en evenwichtige ontwikkeling van een kind. Wij vinden het belangrijk om sensitief op te voeden, omdat het niet alleen zorgt voor een sterke band tussen ouder en kind, maar ook helpt bij het opbouwen van vertrouwen, emotionele veerkracht en zelfbewustzijn. Door te luisteren naar de behoeften van een kind, signalen op te pikken en daar met geduld en begrip op te reageren, creëren we een veilige omgeving waarin kinderen zich gewaardeerd en begrepen voelen. Sensitief opvoeden betekent niet perfect zijn, maar openstaan voor verbinding, empathie en groei – zowel voor het kind als voor de ouder. Sensitief opvoeden helpt kinderen om emoties beter te begrijpen en zelfverzekerder door het leven te gaan, terwijl het tegelijkertijd de ouder-kindrelatie versterkt.

Social media

Als gezinshuisouders willen we alert zijn op zowel de mogelijkheden als de risico’s van het gebruik van social media. Het biedt ons de kans om in contact te blijven met anderen, ervaringen te delen en waardevolle informatie te vinden. Tegelijkertijd realiseren we ons dat er ook gevaren schuilen, zoals online pesten, privacykwesties en een overmatig schermgebruik. Daarom is het belangrijk om hierin een goede balans te vinden en een voorbeeldrol te vervullen. Samen met de kinderen willen we actief en bewust omgaan met social media, zodat het een positieve invloed kan hebben, zonder de risico’s uit het oog te verliezen.

Neurologische Muziek Therapie

Wij zijn geïnspireerd door NMT-principes (Neurologische Muziek Therapie). Deze innovatieve benadering maakt gebruik van de kracht van muziek om neurologische processen te ondersteunen en te verbeteren. Door wetenschappelijk onderbouwde technieken toe te passen, helpt NMT bij het stimuleren van motorische, cognitieve en emotionele functies. Wij geloven in de unieke impact van muziek op het brein en zetten deze inzichten in om positieve veranderingen teweeg te brengen. Samen creëren we nieuwe mogelijkheden en bevorderen we welzijn met muziek als onze drijvende kracht. Met leuke en leerzame activiteiten dagen we hen uit om nieuwe dingen te ontdekken en te leren.

Paardencoaching 

In ons gezinshuis maken we gebruik van paardencoaching om de kinderen op een bijzondere en effectieve manier te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling. Paarden zijn van nature gevoelig en reageren direct op het gedrag en de emoties van mensen, wat hen uitstekende spiegels maakt. Voor onze kinderen, die vaak te maken hebben gehad met complexe situaties, biedt deze vorm van coaching een veilige en non-verbale manier om inzicht te krijgen in hun eigen gevoelens en gedrag. Het werken met een paard helpt hen om vertrouwen op te bouwen, grenzen te leren stellen en emoties beter te begrijpen. De resultaten die we zien, zoals meer zelfvertrouwen en verbeterde sociale vaardigheden, maken paardencoaching een waardevolle toevoeging aan de zorg die wij bieden in ons gezinshuis.